Historický kostým Přihlásit se ...
Zaregistrovat login ...

Téma: Bliaund
    Vložil: Kuuzle, kuuzle@centrum.cz, dne 09.04.2005 v 13:17:07
Ahojky lidičky! Mám tu na vás prosbu. Mohli byste mi někdo poradit jak správně ušít bliaund? Hledala jsem na všech stránkách kde se dalo ale nic co by mi pomohlo jsem nenašla a tady střih také není... Prosím!!!!!

Počet zobrazení: 1366odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: Bliaund
    Vložil: catany, catany@hotmail.com, dne 12.04.2005 v 17:05:19
no, strih tu neni, protoze je to celkem problem......ony se totiz ruzni teorie jak to vlastne ma vypadat......a vice mene s zadnou nesouhlasim.....ale jeden napad by byl, byl by dobovy a pozadovany efekt shodny s obrazy. Ale to je teorie a zatim je to ve stavu hledani dukazu, a nechci mast lidicky.

Počet zobrazení: 1359odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: RE: Bliaund
    Vložil: kuuzle, kuuzle@centrum.cz, dne 22.06.2005 v 17:11:19
Myslíš že až budeš mít svou vizi zrealizovanou tak dáš vědět? Já se pořád snažim ušít nějaké jednoduché variabilníhistorické šaty ale zatim jenom vybírám střih...

Počet zobrazení: 1281odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: RE: RE: Bliaund
    Vložil: catany, catany@hotmail.com, dne 23.06.2005 v 09:31:41
samozřejmě, že až to zmáknu ke své spokojenosti, tak dám vědět. nepochybuj :-D.

Co se týká obecnosti, tak to možná není úplně nejlepší řešení. je to jako by náš potomek z 25.století při rekonstrukci vzal sako z 19.století s prvky z 20. stol........měl by pravdu, je to univerzální slavnostní oděv. Ale asi bychom se mu dneska smáli.

Jinak by mě strašně zajímalo, zda má pravdu Kohler..... má ve své knize velice zajímavé střihy.....

Počet zobrazení: 1278odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: RE: RE: RE: Bliaund
    Vložil: kuuzle, kuuzl@centrum.cz, dne 23.06.2005 v 21:30:51
Díky. Já měla ny mysli šaty které by se daly nosit i jako historický kostým (gotika) a s malými obměnami jako fantasy. S naší grupou máme občas menší akcičky tak by se mi z praktických i materiálních důvodů hodily jedny šaty... Co si budeme namlouvat nějakej peníz, čas a místo to přeci jen stojí... ::D
Myslíš že jsou nějaké určité věci kterým bych se měa zásadně vyhnout?

Počet zobrazení: 1269odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: RE: RE: RE: RE: Bliaund
    Vložil: catany, catany@hotmail.com, dne 27.06.2005 v 07:19:22
to je těžko, zkus víc specifikovat nějaké období. Zkus taky říct, jak moc praktické to má být. (ve vesnických se dá válet po zemi, ve šlechtických je to hřích).

Možná by stálo za úvahu, zda udělat šaty hlavně historické, což by šermíři ocenili a lidem z fantasy je to jedno a nerušilo by je to.......Ony se totiž dají udělat šaty, co vypadají hezky a použitými prvky odpovídají době. Když už tedy jen jedny šaty. Pochopitelně lepší řešení je mít dvoje, ale s tím asi nic nenědělám.

Počet zobrazení: 1259odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Bliaund
    Vložil: kuuzle, kuuzle@centrum.cz, dne 27.06.2005 v 19:27:00
Bohužel mezi šermíři se moc nepohybuji, věnuji se dřevánám... Z historického období by se mi líbila raná gotika.
Spíš než na vystoupení jezdím na bitvy a tam se nějakému tomu pobytu dá jen těžko vyhnout...

Přemýšlela jsem nad drobnou úpravou střihu na gotické dvorské ale jestli se ti podaří nějaký střih na bliaund tak bych od toho nápadu upustila...

Díky ::D

Počet zobrazení: 1257odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Bliaund
    Vložil: catany, catany@hotmail.com, dne 01.07.2005 v 10:59:07
tak to bude snažší si ušít něco pohodlného, pratelného. A pak teprve zdobit.

Dobový střih na bliaund je v podstatě obdélník s vloženými klíny. Moc čar tam nevymyslíš. Elegantní je to jen za předpokladu vhodné látky (nesehnatelná). Což prostě mě neuspokokojuje a proto nad tím hloubám.

Počet zobrazení: 1251odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: Bliaund
    Vložil: Jiskra, jiskra.moredhel@seznam.cz, dne 02.05.2005 v 01:23:46
Vrele doporucuji www.webpark.cz/krea
Nejen strih, ale i velice puvabne foto

Počet zobrazení: 1334odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: RE: Bliaund
    Vložil: Krea, krea@centrum.cz, dne 04.05.2005 v 08:29:52
Červenám se jako červená řípa. :-)

Počet zobrazení: 1324odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

RE: RE: RE: Bliaund
    Vložil: adetka, adetka@ipps.cz, dne 07.09.2005 v 11:05:27
no a dobře děláš :o)))

Počet zobrazení: 1200odpovědět na příspěvek  |  smazat  |  editovat

Profesionální tvorba internetových stránek »
Chcete mít také vlastní diskusi? Zlikněte zde ...